SZJA 1%

2018-tól alapítványunk is jogosulttá vált a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásának fogadására.

Adószámunk:

18727937-1-13

A felajánlás szabályai változtak, a 2018-ra irányadó rendelkezése az alábbiak:

Személyi jövedelemadót fizető magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely egyháznak. Az idei évtől alapítványunk is gyűjtheti az 1%-os felajánlásokat. Ehhez a rendelkező nyilatkozatot az alapítványt kell megjelölni kedvezményezettként, és megadni az adószámunkat. Emellett kérjük és javasoljuk, hogy az egyházak részére felajánlható 1%-ot a Magyarországi Református Egyház részére ajánlja fel.

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést benyújthatja:

• a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-éig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni,
  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten 2018. május 22-éig közvetlenül a NAV-hoz
    • a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban)
    • a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen. Kérjük, ügyeljen a határidő betartására.

1% felajánlónyilatkozat és kitöltési útmutató letölthető itt.

Köszönjük támogatását!